Järvsö Skills Park ligger mitt i Järvsö intill Doktorsdammen och byggs av Järvsö Bergscykelklubb, en ideell förening. Den första delen invigs nu på måndag och är en Pump Track helt i asfalt som byggs av Velosolutions. Det unika med denna är att det även finns en ”bowl” i mitten som bjuder in till en väldigt kreativ och kul cykling. Velosolutions är världsledande när det kommer till Pump Trackbanor och den som nu byggs i Järvsö är deras första i Skandinavien.

Klubben satsar 8.5 miljoner kronor och förutom Pump Trackbanan så byggs även en Dualbana (även den i asfalt) – det är två identiska banor där man kan cykla mot varandra. Dualbanan ska vara klar till slutet av augusti. Ett teknik- och balansträningsområde ska vara klart hösten 2019 och ett dirt/freeride-område kommer byggas våren 2020.   

Den 23-25 augusti testas arenan då det arrangeras VM-kval i Pump Track – Red Bull Pump Track World Championship Qualifier 2019, som är en del av Wheellove Järvsö, en cykelfest som pågår den helgen och kommer locka mycket folk.

– Det känns så roligt att inviga den helt nya Pump Trackbanan på måndag och att äntligen få se den i bruk. Det har varit hårt jobb dygnet runt de senaste veckorna, säger Fredrik Jelk, Ordförande, Järvsö Bergscykelklubb.

– Att vi, tillsammans med våra finansiärer, kunnat möjliggöra denna satsning känns fantastiskt. Det bubblar i Järvsö nu, parken vi bygger, Downhill-parken, det nya cykelhotellet och kommande cykelleder. Nu hoppas vi på en stor uppslutning på måndag och alla är välkomna, säger Amanda Sandahl, Projektledare, Järvsö Bergscykelklubb.

Invigingen sker: måndagen den 29 juli, 17.00–19.00;
17.00 Öppningstal av Kommunalrådet Markus Evensson, Grundaren av Velosolutions Claudio Caluori och klubbens ordförande Fredrik Jelk

17.15 Bandet klipps och vi kan börja cykla i banan!

GB Glass har skänkt glass till klubben att dela ut till barnen (så långt lagret räcker). Järvsö Bergscykelpark och Järvsö Cykelservice är på plats med lånecyklar och Hanna Dubeau-Jonsson och Alexander Bäckwall finns i banan och kan ge tips till de som vill.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Fredrik Jelk / 070-5782487 / E-post: fredrik.jelk@gmail.com
Amanda Sandahl / 072-9853000 /E-post: amanda.sandahl@gmail.com

Share This