Hur det hela började

w

"Om vi hade hopplinjer som vi kunde träna på, fatta vad många som skulle komma och cykla"

w

"Ja, o tänk om vi hade en pump track – fett coolt"

w

"Om vi hade schyssta leder i skogen skulle vi kunna ordna endurotävlingar – det skulle kännas mäktigt att ha det på hemmaplan"

Citat hämtade från samtal vi har haft med barn och ungdomar sommaren och hösten 2018. Vilket fick oss att ställa frågan till dem: ”Om ni fick drömma vad skulle vi bygga då? Tankarna satte fart och ledde till idéer och till slut en ritning av hur Järvsö Skills Park skulle kunna se ut.

Utifrån detta bestämde sig Järvsö Bergscykelklubb att vi skulle ta en aktiv roll och försöka få drömmen att bli verklighet. 

För att detta skulle bli av måste alla hjälpas åt – både våra lokala företag, ortsborna och kommunen – alla behövde gå ihop och ge vad de kan. Genom bidrag från Arvsfonden, Riksidrottsförbundet, lokala företag och privatpersoner och ett lån från Ljusdals Kommun kom vi till slut i mål och började bygga. 

Augusti 2019 var invigningen av vår första pump track som är byggd av Velosolutions. 23 augusti 2019 stod klubben även värd för ett VM kval, magiskt!

Målet var att bygga 2 pump tracks, en ”vanlig” och en dual pump track – 2 identiska banor där man kan tävla mot varandra – ett teknikträningsområde och ett dirtområde. Det som är kvar att bygga nu är dirtområdet. Klubben letar både sponsorer och mark där vi kan få minst 10års avtal med markägare för att vi ska kunna bygga ett dirtområde som matchar allt det andra vi erbjuder i Järvsö när det kommer till cykling.

Järvsö Skills Park är öppen för alla – kom du också! 

We wheely love our sponsors

Share This