Hur det hela började

w

"Om vi hade hopplinjer som vi kunde träna på, fatta vad många som skulle komma och cykla"

w

"Ja, o tänk om vi hade en pump track – fett coolt"

w

"Om vi hade schyssta leder i skogen skulle vi kunna ordna endurotävlingar – det skulle kännas mäktigt att ha det på hemmaplan"

Citat hämtade från samtal vi har haft med barn och ungdomar sommaren och hösten 2018. Vilket fick oss att ställa frågan till dem: ”Om ni fick drömma vad skulle vi bygga då? Tankarna satte fart och ledde till idéer och till slut en ritning av hur Järvsö Skills Park skulle kunna se ut.

Utifrån detta bestämde sig Järvsö Bergscykelklubb att vi skulle ta en aktiv roll och försöka få drömmen att bli verklighet. Vi har tagit fram en kostnadskalkyl och en plan baserad på skissen och har fått massa idéer från kidsen på aktiviteter som de skulle vilja att vi ordnar.

För att detta ska bli av måste alla hjälpas åt – både våra lokala företag, ortsborna och kommunen – alla måste gå ihop och ge vad de kan. Vi har redan påbörjat förhandlingar om sponsring med några lokala företag och känner att vi har ett stort stöd, vilket är fantastiskt roligt! Vi har också ett stort stöd från ortsborna som backar upp allt de kan.

Sammanfattningsvis så vill vi bygga ett dirtområde (hopp) med olika svårighetsgrader, en dual pump track där man kan cykla mot varandra, ett balans- och teknikträningsområde och en pump track med bowl helt i asfalt där cyklister, kickbikes och skateboardåkare kan samsas och så självklart sociala ytor – där man kan ”hänga”.

Tanken är att det ska vara en plats där man kan röra på sig precis när man själv vill och efter sina egna förutsättningar. Parken kommer vara öppen för alla och klubben planerar att ordna träffar, träningar och events där alla som vill är välkomna – kom du också!

We wheely love our sponsors

Share This